Мој блог са још неким рецептима: cookingblog
Није га тешко припремити, а сигурна сам да ће вам се свидети! :)
Није га тешко припремити, а сигурна сам да ће вам се свидети! :)
Предлажем и вама да испробате овај несвакидашњи и оригинални рецепт колача.
За припрему колача биће вам потребно:
- 450 гр брашна + 50 гр за посипање
- 180 мл млека
- 2 јајета
- 8 гр (1/2 кашикице) сувог квасца
- 30 гр (2 кашике) маргарина
- 70 гр шецера
- 200 гр Нутеле (или другог чоколадног крема)
НЕ ЗАБОРАВИТЕ ДА ИМАТЕ ВИДЕО :
- 450 гр брашна + 50 гр за посипање
- 180 мл млека
- 2 јајета
- 8 гр (1/2 кашикице) сувог квасца
- 30 гр (2 кашике) маргарина
- 70 гр шецера
- 200 гр Нутеле (или другог чоколадног крема)
НЕ ЗАБОРАВИТЕ ДА ИМАТЕ ВИДЕО :
ПОСТУПАК:
1) Почните са прикупљањем свих састојака и посуђа.
Не заборавите да извадите путер из фрижидера.
2) Сипајте млеко у шерпу, и загрејте га. Када је млеко загрејано, додајте квасац и растворите га. Оставите да одстоји 15 минута.
3) У велику посуду сипајте следеће састојке: брашно, шечер и со.
4) Одвојите жуманце од беланцета. Сипајте жуманце у претходну посуду ( посуда са брашном). Беланце оставите у некој посуди, требаће Вам за касније.
5) Додајте у посуду и квасац( из шерпе, растопљен у млеку) и путер.
6) Промешајте све са дрвеном варјачом.
7) Месите тесто око 7 минута....
8) Ако је ваше тесто глатко, и мало лепјиво, покријте га са платном, и ставите на топло место. Оставите га да нарасте 40 минута (треба да се удвостучи величина) . Када је тесто скоро спремно, можете да укључите рерну и загрејете на 180 Ц/ 350 Ф. Ставите чоколадни крем(нутела, еурокрем...) у чинију са топлом водом.
9) Тесто је поново у игри. Поспите површину (сто) на коју ћете да ставите тесто брашном. Нек вам брашно за посипање буде при руци.
10) Месите тесто око 1 минут, а затим га поделите на четири једнака дела.
11) Помоћу оклагије раширите један део теста у круг, да буде округло. Тесто треба да буде 2-3 мм дебљине.
12) Ставите уоквирено тесто на папир за печење. Узмите округлу посуду и ставите је на тесто, тако да обележите тесто са њом.
13) Покривајте означену површину са танким слојем чоколадног крема(нутела, еурокрем). Најбоље је ножем да наносите, као кад филујете палачинке.
14) Раширите оклагијом и други део теста, ставите на претходно (оно филовано кремом) и ставите преко округлу тепсију, и обележите са њом. Затим ставите цоколадни крем.( Поновити поступак са преостала два парчета теста. )

15) Коначно долази последњи слој. Ставите на претходни и покријте тепсијом, Исеците вишак, који штрчи када покријете тепсијом.
16) Користећи малу шољу, центрирајте средину на филованом тесту.
17) Поделите тору на четвртину( четири једнака дела) ножем ка центру круга али не заборавите да оставите центар нетакнут! Затим поделите сваку четвртину на четири једнака дела. На крају би требало да имате 16 једнаких делова.
18) Узмите два дела колача у обе руке и увијте у супротним правцима. Поновите са свим паровима, да се форимира осмокрака звезда.
19) Скоро да је готов! :)
20) Пређите кашичицом са беланцетом преко колача и ставите у рерну. (као са слике).
21) Пеците око 15-20 минута. Првих 10 минута користите само доњи грејач, затим укључите и горњи.
Изгледа супер, зар не? Надам се да ћете пробати, и да ће вам се свидети колач! Бон аппетит! :) Јављајте и постављајте слике како је успело, и ако имате недоумице питајте у коментарима. :) Уживајте! И не заборавите да имате видео клип, у коме је приказан поступак... Срећно! :)
Нема коментара:
Постави коментар